Selkeästi Meille -hanke

Selkeästi meille -hanke tukee kehitysvammaisten ihmisten itsemääräämisoikeutta ja osallisuutta lisäämällä viestinnän ja verkkopalvelujen kognitiivista saavutettavuutta yhteiskunnassa.

Toteutimme Selkeästi meille -hankkeen kognitiivisesti ja teknisesti saavutettavat verkkosivut. Projektissa yhdistimme osaamisemme Selkeästi meille -hankkeen kognitiivisen saavutettavuuden asiantuntijoiden kanssa. Onko kognitiivinen saavutettavuus uusi termi? Ei huolta, kerromme myöhemmin tällä sivulla mitä kognitiivinen saavutettavuus tarkoittaa. Sivuston tavoitteena on toimia esimerkkinä kaikille verkkosivustojen kanssa toimiville kognitiivisesti ja teknisesti saavutettavista verkkosivuista.

Mitä on kognitiivinen saavutettavuus

Kognitiivisella saavutettavuudella tarkoitetaan palvelun helppokäyttöisyyttä. Palvelua tulee olla mahdollisimman helppo käyttää ja sieltä löytyvää tietoa on helppo ymmärtää. Kognitiivisesti saavutettavaa palvelua pystyvät käyttämään myös ihmiset, joilla on haasteita oppimisessa, muistamisessa ja hahmottamisessa tai jotka ovat esimerkiksi vasta oppimassa verkkopalvelussa liikkumista ja toimimista.

Suunnitteluvaihe yhdessä hankkeen asiantuntijoiden kanssa

Koko suunnitteluvaihe toteutettiin tiiviissä yhteistyössä hankkeen asiantuntijoiden kanssa. Suunnittelu aloitettiin sivuston rakennesuunnittelulla. Hankkeella ei aikaisemmin ollut omaa sivustoa, joten runko aloitettiin “tyhjästä“. Kävimme yhteisissä työpajoissa läpi tarvittavia osioita ja niiden alle tulevaa informaatiota. Suunnittelussa tehtiin valintoja perustuen yhdessä tunnistettuihin kohderyhmiin ja kohderyhmien tavoitteisiin, jotta tiedon löytäminen sivustolta olisi mahdollisimman helppoa. 

Huolella mietityt käyttöliittymät ja toiminnot

Käyttöliittymäsuunnittelu aloitettiin rautalankamalleista, joiden pohjalta muodostui sivuston lopullinen ulkoasu. Eri näkymien suunnittelussa saimme arvokasta apua hankkeen kognitiivisen saavutettavuuden asiantuntijoilta. Muotoilimme asiantuntijoiden kommenttien sekä parhaaksi koettujen esimerkkien pohjalta käyttöliittymät mahdollisimman helpoiksi käyttää ja ymmärtää. Kävimme yhdessä läpi sivuston eri toiminnot ja asioiden esitystavat. Tarkastelun kohteena olivat muun muassa sivuston valikot, linkit ja nostot, toimintojen sijoittelu sivustolla, erilaiset efektit, lomakkeen kentät ja toiminnot sekä sivuston ankkurilinkit ja suodatustoiminnot.

Käyttäjälähtöiset ja saavutettavat verkkosivuprojektit

Ota yhteyttä

Kysy lisää tai ehdota veloituksetonta tapaamisaikaa asiantuntijamme kanssa.

Katsothan tästä, miten käsittelemme henkilötietojasi.

    Markus Kareinen

    Myynti, suunnittelu, projektit

    Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen Tietosuojakäytäntö sekä Palveluehdot pätevät.