Skilla ry

Skilla ry (ent. Aito HSO ry) on hallinnon ja toimistotyön korkeasti koulutettujen ammattijärjestö
Skilla ry
Skilla ry
Skilla ry

Skilla ry (ent. Aito HSO ry) on hallinnon ja toimistotyön korkeasti koulutettujen ammattijärjestö, jolla on 2200 jäsentä – jäsenistö koostuu johdon assistenteista ja opiskelijoista.
Projektin lähtökohtana oli uudistaa verkkosivusto osana isompaa brändiuudistusta, jossa vanhaa nimeä ja ilmettä luonnehdittiin vanhahtavaksi.

Jäsenistön keskuudessa oli muodostunut vahva identiteetti edelliseen Aito HSO -brändiin, joten uusi nimi, Skilla, ja sen mukana tuleva uusi ilme, tuli läpiviedä huolellisesti ja suunnitelmallisesti.
Ratkaisuna uuden näyttävän verkkosivuston muotoilussa oli osallistuttaa jäsenistöä mukaan suunnitteluun mahdollisimman paljon, kuitenkin korona-ajan asettamat rajoitukset huomioiden.
Projekti vietiin maaliin täysin etämuodossa lukuisten työpajojen ja seminaarien osalta, ja jäsenistö koki etämallin toimivaksi sekä päässeensä vaikuttamaan sivuston muotoiluun.

Palvelumuotoilu avuksi

Uudistuksessa hyödynnettiin palvelumuotoilun menetelmiä; selvitimme mm. eri jäsenryhmien edustajien tuntemuksia nykyisestä verkkosivustosta ja järjestötoiminnasta, sekä toiveita tulevaisuuden osalta.
Toimivien käytäntöjen ansiosta, suunnittelua varten saatiin kerättyä paljon materiaalia, jota hyödynnettiin mm. eri tyyppisten sivustorakenteiden muotoilussa. Sivustorakenteet validoitiin yhdessä jäsenistön kanssa etätyöpajoissa, ja niiden lopputuloksena syntyi kaikkia sidosryhmiä palveleva rakennekokonaisuus.

Palvelumuotoilu avuksi
Lopputulos

Lopputulos

Projektin aikana herätettiin henkiin aiemmin lakkautettu jäsenlehti, joka jatkaa matkaansa verkkopohjaisena julkaisuna. Verkkolehti julkaistaan 2021-2022 taitteessa.

Lopputuloksena syntyi eri sidosryhmiä palveleva, uuteen graafiseen ilmeeseen perustuva, verkkosivustokonaisuus, josta jäsenistö ja Skilla ry:n toimisto ovat ylpeitä.

Käyttäjien tarpeiden huomioiminen antaa vankan pohjan kehittämiselle Lue lisää UX-suunnittelusta

Ota yhteyttä

Kysy lisää tai ehdota veloituksetonta tapaamisaikaa asiantuntijamme kanssa.

Katsothan tästä, miten käsittelemme henkilötietojasi.