Kuntien asiantuntijat - Kumula ry

Kumula on kunta-alan asiantuntijoiden ja alaa opiskelevien ammattijärjestö
Kumula
Kumula
Kumula

Suunnittelimme ja toteutimme Kumula ry:n uuden verkkosivuston, sillä aikaisempi verkkosivusto oli monen vuoden palveluksensa jälkeen tullut tiensä päähän. Projektin myötä verkkosivusto sai modernin ja raikkaan ilmeen. Uuden visun lisäksi projektissa panostettiin rakenteeseen ja sisältöihin – kunta-alan asiantuntijoille ja opiskelijoille suunnatut palvelut, sekä tärkeä alaan liittyvä informaatio tuotiin entistä paremmin uudistuksen myötä esille.

Verkkosivusto­uudistuksen onnistunut läpivienti on monen eri vaiheen summa

Uudistus startattiin yhteisillä konseptoinnin työpajoilla, josta jatkettiin käyttöliittymäsuunnitteluun

Konseptointi startattiin yhteisillä työpajoilla asiakkaan kanssa. Työpajoissa määriteltiin sivuston tärkeimmät kohderyhmät sekä kohderyhmien tarpeet ja tavoitteet. Kohderyhmien pohjalta suunnittelimme yhdessä asiakkaan kanssa uuden verkkosivuston rakenteen.

Konseptoinnin jälkeen polkaistiin käyntiin käyttöliittymäsuunnittelu. Käyttöliittymäsuunnittelussa muotoiltiin kaikista tarvittavista sivupohjista rautalankamallit. Rautalankamallien yhteydessä keskusteliin tarvittavista toiminnoista ja elementeistä – joustava sisältö ja helppo sisällönhallinta huomioidaan meillä projekteissa siis jo hyvin varhaisessa vaiheessa.

Visuaalinen suunnittelu, tekninen toteutus ja viimeistely

Rautalankamallien valmistumisen jälkeen siirryttiin visuaalisen ilmeen suunnitteluun. Uuden ilmeen muotoilu aloitettiin kokeilemalla eri värejä ja visuaalisia elementtejä. Muutaman kierroksen jälkeen sivuston lopullinen ilme lyötiin asiakkaan kanssa lukkoon ja projekti luovutettiin kehitystiimin hellään hoivaan.

Huolellisen teknisen toteutuksen ja testauksen jälkeen päästiin lisäämään sisällöt sivustolle. Sisällönsyötön aikana tehtiin vielä parannuksia muutamiin elementteihin – pieni viilaus on usein tarpeen kun varsinaiset sisällöt viedään paikoilleen. Kokonaisuus julkaistiin yhdessä päätettynä ajankohtana. Julkaisu sujui saumattomasti ja sivusto onkin kerännyt jo lyhyessä ajassa kiitosta kävijöiltään!

Muu visuaalinen materiaali

Projektikokonaisuuteen sisältyi verkkosivuston lisäksi myös muun visuaalisen materiaalin suunnittelu: uudet PowerPoint-pohjat, sosiaalisen median bannerikuvat ja Teams-taustakuvat. Muun visumateriaalin suunnittelu sivustouudistuksen yhteydessä takasi yhdenmukaisen ilmeen Kumulan eri kanavissa.

Räätälöityjä verkkosivustoja vuodesta 2005 Lue lisää palveluistamme
Yhteistyö Site Logicin kanssa oli joustavaa ja inspiroivaa. He toteuttivat muutostoiveemme ripeästi ja vuorovaikutus oli toimivaa. Verkkosivuilla toteutettiin monta toiminnallista uudistusta ja olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Palvelu- ja koulutussuunnittelija Neetta Eriksson, KUMULA ry

Ota yhteyttä

Kysy lisää tai ehdota veloituksetonta tapaamisaikaa asiantuntijamme kanssa.

Katsothan tästä, miten käsittelemme henkilötietojasi.

Markus Kareinen
Markus Kareinen Myynti, suunnittelu, projektit
Muiden henkilöiden yhteystiedot